Sfeervolle jaren ’30-wijk

Architectenbureau van Manen heeft voor Bouwbedrijf Niersman BV en Ouwehand Bouw Groep BV de eerste woonbuurt in Poeldijkerhout ontworpen: De Hoven. Een sfeervol en dorps jaren ’30-wijkje in het verlengde van de Dijkpolderlaan met een gevarieerd woningaanbod: diverse typen eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande huizen. Opvallend zijn de mooie details, zoals mansardekappen en karakteristieke gevels.

Veel variatie in het buurtje
Het ‘buurtje’ De Hoven is opgedeeld in verschillende gebieden met een eigen stijl. Prima passend bij elkaar én bij de bestaande bebouwing in de directe omgeving. Zo staan er aan de parkrand, tegen het Krekenpark aan, statige herenhuizen in een donkere gevelsteen met spekbanden en allerlei metselwerkdetails. Aan het water hebben de woningen – zowel de twee-onder-een-kapwoningen en villa’s als de rijwoningen – vooral een groots karakter: royale daken en ook weer veel details. In het binnengebied zorgen de straatjes voor een dorps beeld. De verschillende woningbreedtes en persoonlijke uitvoeringsopties geven heeft elk huis een heel eigen gezicht.

Groen en spelen
Niersman, Ouwehand en Van Manen hebben ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk. Zo is er een groene speelplek in het hart van de wijk bedacht waar kinderen van alle leeftijden zich thuis voelen. En sowieso grenst een deel van de woningen aan het Krekenpark, dat rond de huidige kreek wordt aangelegd. Het parkeren in de wijk gebeurt voor een deel in met struiken afgeschermde parkeervakken.

Volop leven in woonbuurt De Hoven
De eerste fase van De Hoven wordt al bewoond, fase 2 wordt gebouwd. De verkoop van de 60 eengezinswoningen in fase 3 is eind juli 2018 gestart. Volg de ontwikkelingen op de voet op de Facebook-site www.facebook.com/poeldijkerhout. Actuele informatie over De Hoven vindt u op de projectsite www.dehoven-poeldijkerhout.nl.