Groen wonen in Poeldijkerhout

Aansluitend aan het bestaande dorp, tussen de Dr Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Verburghlaan, ontwikkelt OBWZ Poeldijkerhout. Een wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen, speelplekken én twee parken.

Bereikbare wijk

In Poeldijkerhout woont u heerlijk buiten, aan de noordoostzijde van Poeldijk. Tegelijkertijd bent u ook zo op de uitvalswegen en in het centrum van Naaldwijk, Wateringen, Den Haag en Rijswijk.

Passend bij de omgeving

In de eerste woonbuurt van Poeldijkerhout, De Hoven, worden gefaseerd zo’n 180 woningen gebouwd in verschillende typen. Het plan omvat rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrijstaande huizen. Vanuit de gesprekken met omwonenden en belangstellenden bleek dat daar het meeste vraag naar is. De Hoven omvat drie fasen: fase 1 wordt binnenkort opgeleverd en in fase 2 start in april de bouw. De woningen in fase 3 komen rond de zomer in verkoop. Meer informatie over De Hoven: www.dehoven-poeldijkerhout.nl.

Het vervolg van Poeldijkerhout

Tussen het Krekenpark en het Heuvelpark, aan de kant van de Nieuweweg en de Paul Captijnlaan, komt de tweede woonbuurt van Poeldijkerhout. Een nieuwe buurt met een groen karakter: een lommerrijke laan verbindt de twee parken. De woningen in dit nieuwe deel van Poeldijkerhout worden 100% gasloos en zijn daarmee zeer duurzaam. In deze nieuwe woonbuurt van Poeldijkerhout worden verschillende woningtypen gerealiseerd. Rond de zomer is er meer bekend over de invulling en de planning. De verkoop van de eerste woningen start naar verwachting eind 2018.

Groen voor jong en oud

In Poeldijkerhout komen speelplekken voor kinderen van alle leeftijden. Landschapsarchitect R.I.E.T. heeft drie speelplekken ontworpen met elk een ander thema: ‘huisje-boompje-beestje’, ‘varen’ en ‘samen spelen’. De eerste, voor de jongste kinderen, ligt in De Hoven fase 1. De kleintjes kunnen bij de speeltoestellen hun eigen verhalen en spelletjes verzinnen. Ook aan het groen is wat te ontdekken: overal is gezocht naar bomen met wat extra’s: in bloei, in kleuren en naar diversiteit in beplanting.  De realisatie van de eerste speelplek en het eerste groen gaat ongeveer gelijk op met de bouw van de huizen zodat de bewoners er snel van kunnen profiteren.

 

 

Krekenpark: een park om te ontdekken

Midden in Poeldijkerhout komt het Krekenpark: een park waar wat te beleven is. Het is een ideaal park om mensen uit de buurt te leren kennen, te spelen, hard te lopen of lekker op een bankje te zitten. Eén van de ideeën is om een uitdagende glijbaan en zelfs een kabelbaan te maken. Daarnaast is het water heel spannend voor de wat oudere kinderen: stap maar in je roeibootje en vaar het Westland in. De twee ‘waterlussen’ met minder diep water, zijn weer meer geschikt voor de jongere kinderen.

Heuvelpark vol dubbelfuncties

Vanaf het Krekenpark gaat een groen wandelpad naar het Heuvelpark, parallel aan de Paul Captijnlaan. Een park met hoogteverschillen,zoals je dat op niet veel plekken in Nederland ziet. De heuvel is over de hele lengte van Poeldijkerhout 5,70 meter hoog.  In het park komen twee wandelroutes: één met trappen en een hellingbaan – ook leuk voor een hardlooptraining – en één redelijk vlakke route. Er is zoveel mogelijk gezocht naar functies die op de verschillende momenten van de dag kunnen worden benut.

Planning

De voorbereidingen voor het Krekenpark zijn gedaan. In het najaar van 2018 worden de resterende werkzaamheden uitgevoerd, gelijk met de aanplanting van het groen in De Hoven. Het eerste deel van het Heuvelpark wordt nu aangelegd; het park zal in de eerste helft van 2019 af zijn.