Een oud dorp, nieuwe wijken en veel jonge mensen

Poeldijk is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. In het noordoosten is de wijk De Groene Kreken al bijna af en dichtbij het centrum zijn nieuwe huizen gebouwd die het dorp een goede impuls hebben gegeven: veel jonge gezinnen komen weer graag in de gezellige dorpskern. Voor het dorp betekent de toenemende populariteit dat ook het voorzieningenaanbod groter wordt. Voor de dagelijkse boodschappen gaat u naar de weekmarkt, de ambachtelijke winkels of de supermarkt in het dorp. Ook scholen, kinderdagverblijven en verenigingen varen wel bij de groei van Poeldijk.

Volop mogelijkheden voor sport en recreatie
Houdt u van sporten, dan zit u in Poeldijk goed: sportpark Verburch heeft overdekte hallen en mooie velden om bijvoorbeeld te handballen, voetballen, tennissen, turnen of fitnessen. Zelfs jeu de boulen kunt u hier! Het dorpse karakter van Poeldijk ziet u ook terug in de vele (sport)verenigingen. De scouting, ideaal voor ondernemende en avontuurlijke kinderen, is gevestigd op een steenworp afstand van Poeldijkerhout. Beweegt u liever in de buitenlucht, ook dan zijn er veel opties: binnen een kwartier fietst u naar de duinen en het strand of bijvoorbeeld het Haagse recreatiegebied Madestein.

Ontdek het Westland per boot
De bestaande en nieuwe waterstructuur in Poeldijk en omgeving biedt volop mogelijkheden om het Westland vanaf het water te verkennen. Zoek een mooi startpunt langs het riviertje de Gantel en ga te water met de kano, roeiboot of motorsloep. Vanuit de ecologische zone in Poeldijkerhout zijn de verschillende recreatieve waterwegen in het Westland en daarbuiten uitstekend bereikbaar.

kaart2